Muziektherapie

Muziektherapie

Muziektherapie, wat is dat precies?
Muziektherapie is voor velen een onbekende vorm van therapie. Het idee van muziektherapie is dat je door middel van luisteren naar muziek, makkelijker toegang krijgt tot je emoties. Naast het feit dat je van muziek heel vrolijk en ontspannen kunt worden, kan je je ook verdrietig en/of zwaarmoedig voelen. En juist dát maakt het praten over jouw situatie/probleem makkelijker. 

Muziektherapie, voor wie?
Bij Music@Home zetten we muziektherapie in voor iedereen die niet lekker in zijn/haar vel zit, overspannen is of kampt met angstgevoelens door depressie of een burn-out. Met de juiste muziek (die voor jou een bepaalde lading heeft) proberen we contact te maken met je nare gevoelens en gedachten. Deze proberen we uiteraard om te buigen naar het positieve. 

Instrument als hulpmiddel
Een toegevoegde waarde binnen het traject is het bespelen van een instrument (optioneel). Hierbij wordt altijd gekeken naar wat je wilt, wat je kunt, en wat bij je past. Een instrument leren bespelen is goed ter afleiding, het verlicht daardoor vaak ook je klachten omdat je gefocust bent op het maken van muziek in plaats van piekeren over nare dingen. Door liedjes te spelen die jij leuk vindt, komt er dopamine vrij in je hersenen. Dat is een stofje dat bijdraagt aan het geluksgevoel. Het bespelen van een instrument is niet verplicht. Je zou ook muziektherapie kunnen nemen zónder hulpmiddel, maar meer door het voeren van gesprekken. Dit is voor een ieder anders.Muziektherapie. Even praktisch:

Muziektherapie gaat altijd in overleg. Tijdens een gratis en vrijblijvende kennismaking/intake bespreken we wat we voor elkaar kunnen betekenen en hoe we dat praktisch invullen.

Powered by webXpress