Bandcoaching

Bandcoaching 

Bandcoaching. Wat is dat eigenlijk?
Bandcoaching is niks meer dan leerlingen begeleiden naar het spelen in een band. Dit gebeurt door meerdere leerlingen, die allemaal een verschillend instrument bespelen, samen een liedje te laten spelen. Tijdens deze lessen kom je erachter dat het spelen met meerdere personen héél anders is dan het volgen van een reguliere muziekles. Je merkt dit met name doordat je meer te maken hebt met het begrijpen van elkaar, de juiste timing en de juiste volgorde spelen van de verschillende stukken muziek (intro, couplet, refrein, bridge etc).

Bandcoaching voor iedereen. Hoe werkt het?
De lessen bandcoaching gaan altijd in overleg qua planning. Het is van belang dat de aanwezige leerlingen de juiste instrumenten bespelen om samen een band te kunnen vormen. Daarnaast is het van belang dat de betreffende leerlingen enigszins op een vergelijkbaar niveau zitten. Voor de lessen bandcoaching is het niet verplicht om ingeschreven te zijn bij Music@Home, je mag je altijd aanmelden om een keer (of meerdere keren) deel te nemen aan deze lessen. De les bandcoaching duurt doorgaans een uur (60 minuten) en daarbij is het meenemen van je eigen instrument, behalve een drumstel, noodzakelijk. Populaire liedjes tijdens de bandcoaching:

Chasing cars - Snow Patrol
Duurt te Lang - Davina Michelle
Bad moon Rising - CCR


De lessen bandcoaching zijn in Barger-Compascuum (vlakbij Emmen). Dit is ook nabij Klazienaveen, Coevorden, Stadskanaal, Ter Apel, Emmer-Compascuum.

Powered by webXpress